3. Selim İlköğretim Okulu
Okul Adı : 3 SELİM İLKOKULU Telefon : 02164929864 02163917175
3. Selim İlköğretim Okulu
Üsküdar ilçesi Ä°hsaniye Mahallesi, Köprülü Konak Sokakta bulunan okulumuzun tarihi III. Selim devri olan 1791 yılına dayanmaktadır. III. Selim yenilik hareketlerine giriÅŸtiÄŸinde Selimiye Kışlasını yaptırmış, subay yetiÅŸtirmek üzere okul açmıştır. Bu subay okulu bugünkü harp okullarının temelini oluÅŸturmaktaydı. Selimiye kışlasında yaptırılan, Selimiye Camisinin bahçesine “Selim Salis” adı altında açılan okulumuz bugünkü Kuleli Askeri Lisesi’nin bir benzeri idi. III. Selim’in yaptığı yeniliklere ayaklanan ve Kabakçı Ä°syanı diye adlandırılan isyanda kışla ve okul yakılmıştır. Daha sonra Kuleli türündeki hazırlık okulu olarak vasıflandırılan bu okul Çiçekçi Caddesindeki bir ahÅŸap binaya taşınmış ve eÄŸitim öÄŸretime baÅŸlamıştır.
Okul 1916 da Selimi Salis Erkek Numune Mektebi iken 1924 yılında 19. ilkokul olarak devam etmiÅŸ, yapı ihtiyaca yetmediÄŸinden 1930 yılında Tosun PaÅŸa arsası üzerine 3 katlı olarak bugünkü okul binası yapılmış, 1949 yılında okulun adı III. Selim Ä°lkokulu olmuÅŸtur.
Okul binası Ä°stanbul BoÄŸazı, Kızkulesi, Harem ve Marmara Denizini gören hakin bir tepede yapılmıştır. Bina cumhuriyetin ilk yıllarında yapılmıştır ve bu dönemin özelliklerini yansıtmaktadır. Zemin, orta ve üst kat olmak üzere 3 kat üzerine betonarme-kagir olarak inÅŸa edilmiÅŸtir.
Binanın uzunluÄŸu 40 m, geniÅŸliÄŸi 25 m, yüksekliÄŸi 12 m’dir. (Çatı hariç). Her katta 3,5 m lik geniÅŸlikte koridorlar bulunmakta olup koridorların her iki ucunda merdivenler bulunmaktadır. Okulun tüm bölümlerine bu koridorlar vasıtasıyla ulaşılır. Zemin katta Teknoloji ve Tasarım Dersi Atölyesi, ÖÄŸrenci tuvaletleri, kantin, Kalorifer Odası, müÅŸtemilat, Ana Sınıfı ve 1 adet sınıf bulunmaktadır. (Zemin katta alt paragrafta özellikleri anlatılan salonun altı da kullanılmaktadır.) GiriÅŸ katta idare odaları, ÖÄŸretmen tuvaletleri ve 5 adet derslik bulunmaktadır. Üst katta ise BiliÅŸim Teknolojisi Sınıfı ve 6 adet derslik bulunmaktadır.
Okulun asıl giriÅŸ kapısı karşısında binanın tam orta boÅŸluÄŸunda 150 m2’lik 8 kenarlı bir salon bulunmaktadır. Salonun çatısı Ä°ngiliz tipi çatıdır, ahÅŸap olup 7erden yüksekliÄŸi 8 m’dir. Eklemesiz uzun kalaslar yan duvardan destekle üstten ve yandan kaskı gile birbirine tutturulmuÅŸtur. Ortada karşılıklı birbirine paralel 3 cm çaplı ve 7 m uzunluÄŸunda demir kaksılarla çatı toparlanmıştır. Üstten baÄŸlantılarla da denge saÄŸlanmıştır. Bu çatı tipi sayesinde salonda direÄŸe ihtiyaç duyulmamıştır. Halen okul giriÅŸi bu salonun yan tarafından açılmış olan kapıdan yapılmaktadır.
Okul 2006-2007 öÄŸretim yılında büyük onarım geçirmiÅŸtir. Elektrik tesisatı yenilenmiÅŸ, kapı ve pencereler aslına uygun olarak deÄŸiÅŸtirilmiÅŸtir. Kalorifer tesisatı tamamen deÄŸiÅŸtirilerek doÄŸalgaza dönüÅŸtürülmüÅŸtür. Paslanmaz çelikten su deposu yapılmış, yangın söndürme sistemi ve boruları yenilenmiÅŸtir. Okul çatısı da tadilattan geçirilmiÅŸtir.
Okulumuz halen normal öÄŸretim ile yeni binasında eÄŸitim öÄŸretime devam etmekte olup, 650 öÄŸrenci okulumuzda eÄŸitim öÄŸretime devam etmektedir.
Okulumuzun bu eski binası ÅŸu an Valilik Oluru ile Atatürk Ä°lköÄŸretim Okulu tarafından kullanılmaktadır.
Yeni binamız 2009-2010 eÄŸitim öÄŸretim yılı başında eÄŸitim öÄŸretime açılmış olup ÅŸu an bu binayı kullanmaktayız. 21 derslik, 2 anasınıfı ve 3 atölye – laboratuar bulunan binamızda 2. Kademede öÄŸretmen dersliÄŸi uygulaması yapılmaktadır.
Ada No:340
Pafta No:10
Parsel No:1-2
Yüzölçümü:5816m2
Taban Alanı: 840 m2
Toplam alan: 2520 m2
Adres: Salacak Mah. Köprülükonak Sok. No:7 Üsküdar/Ä°stanbul
Tel: 216 492 98 64
Fax: 216 391 71 75
Mail :290152@meb.k12.tr
Okul Adı : 3 SELİM İLKOKULU
Telefon : 02164929864 02163917175
WEB Adresi : http://3selimilkokulu.meb.k12.tr
Adres : Salacak Mahallesi Köprülü Konak Sokak No7 ÜSKÜDAR / Ä°STANBUL
VÄ°ZYON
Çocuklarımızın düÅŸlerinin buluÅŸtuÄŸu eÄŸitim, bilim ve kültür merkezi olmak.
MÄ°SYON
Atatürk ilke ve inkılâplarına baÄŸlı öÄŸrenciler yetiÅŸtirmek ve öÄŸrencilerin kabiliyetlerine ve ihtiyaçlarına uygun bir eÄŸitim hizmetini sunmak; onların sosyal, kültürel ve ekonomik ihtiyaçlarını karşılayacak yeteneklerini geliÅŸtirmelerine ortam hazırlamak ve okulda öÄŸrenmenin kalitesini artırmak; eÄŸitim-öÄŸretim programını çevre faktörlerini de dikkate alarak etkili ve verimli bir ÅŸekilde eÄŸitim vermektir.
YORUMLAR